Meer over

acupunctuur

Waarom acupunctuur?

Om direct over te gaan tot piercen zou onverstandig zijn, omdat je dan meteen iets blijvends doet zonder het effect te weten. Zorgvuldigheid is van essentieel belang. Acupunctuur is de manier om te verkennen of een piercing voor jou het gewenste, positieve effect zal opleveren.

Het doel is om te zorgen dat jij weer rust in je hoofd en je lichaam ervaart. De methode is het stimuleren van een heel specifiek gedeelte van het zenuwstelsel (de nervus vagus).

Iedereen ervaart de stimulatie anders. Er zijn mensen die meteen de positieve effecten van de behandeling ervaren, maar het gebeurt ook dat je nog langere tijd nodig hebt om het gevoel te herkennen en te accepteren. Daarom staat er 1 1/2 uur gereserveerd om de stimulatie in alle rust en tijd te ervaren.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Een behandeling duurt een uur. Je krijgt dan alle tijd om het effect zelf optimaal te ervaren. Het is belangrijk dat hier goed de tijd voor wordt genomen.

De behandeling is te beschrijven in de volgende stappen:

  1. Stem je af op je lichaam. Dus bepaal waar je ademhaling zich bevindt. Heb je spanning in je lichaam? Zo ja, waar? Heb je een vol hoofd? De eerste stap draait erom je bewust te worden van de toestand van je lichaam en geest. Dit is belangrijk om vooraf goed vast te stellen hoe, in welke mate, en op welk gebied de behandeling jou helpt.
  2. Hierna desinfecteer ik je oor. Je oor is de plek waar de stimulatie zal plaatsvinden.
  3. Met een speciaal apparaat wordt de nervus vagus in je oor opgezocht. De nervus vagus is de benaming voor dat deel van je zenuwstel waar de stimulatie plaatsvindt.
  4. Als de plek is bepaald dan wordt daar een acupunctuurnaaldje geplaatst.
  5. Nu kan je ervaren wat het met je doet.
  6. Daarna haal ik het naaldje weer weg. Binnen een minuut voel je dat het effect door stimulatie met de acupunctuurnaald weer verdwijnt. Het is belangrijk dit verschil goed te ervaren. Daarom is de belangrijkste graadmeter of de uiteindelijke behandeling voor jou effectief is.
  7. Hierna wordt het andere oor behandeld op dezelfde manier.
  8. Nadat je de effecten in beide oren afzonderlijk hebt kunnen ervaren, wordt nu beide oren tegelijk gestimuleerd.

Op deze manier kun jezelf ondervinden of deze behandeling het gewenste effect voor jou oplevert.

Ervaar je het positieve effect en wil je overgaan tot stimulatie van de nervus vagus? Dan zijn er 2 mogelijke behandelingen:

  1. Piercing
  2. Verblijfspleister

Wat kost een behandeling?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor een behandeling. Hieronder vind je verschillende opties. Meer informatie over piercen vind je hier op mijn pagina over piercen.

Nog niet zeker wat het beste voor jou is? Neem dan contact met mij op. Zo kan ik al je vragen beantwoorden en kunnen we samen bepalen wat het beste is voor jou.

€100
Acupunctuur
Maak een afspraak

Behandeling om te ervaren of de stimulatie van de nervus vagus het gewenste effect heeft voor jou. Plaatsen van de verblijfpleister is inbegrepen in de prijs.

Duur: 1 uur
€85
Medische piercing
Maak een afspraak

Medische piercings worden alleen geplaatst als je vooraf acupunctuur hebt gehad. Dit om te ervaren of deze behandeling voor jou werkt. De getoonde prijs is per oor.  

Duur: 30 minuten
€170
Acupunctuur én medische piercing
Maak een afspraak

Voor als je zeker weet dat je een medische piercing wil. De getoonde prijs is voor 1 oor. Piercing in beide oren kost € 230,-  

Duur: 1.5 uur
€25.00
Herhaling pleisters
Maak een afspraak

Herhaalsessie: als je niet of nog niet gepierced wilt worden maar je ervaart wel de positieve effecten van de stimulatie. 1 Oor kost 25 euro. Beide oren kost 35 euro.

Duur: 0.5 uur