Meer over

COPD

Wat is COPD?

COPD is een longziekte waarbij je longen zijn beschadigd. Je hebt minder zuurstof en ademen is moeilijker. Hierdoor heb je minder energie. Normale dingen zoals traplopen, boodschappen doen of je aankleden kunnen lastig zijn. De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte).

Wat gebeurt er in je longen?

Bij COPD kunnen je longen niet voldoende zorgen voor een goede ademhaling. Vergelijk het met een tankwagen waar zo’n tienduizend liter zuurstof in kan. Een gezonde volwassene heeft ongeveer die hoeveelheid zuurstof per dag nodig. Bij COPD lukt het soms maar om een halve tankwagen per dag in- en uit te ademen.

Bron: www.longfonds.nl

Als je COPD hebt, wat kan stimulatie van je nervus vagus voor jou doen?

Stimulatie van de nervus vagus is geen remedie voor COPD, maar kan in sommige gevallen wel verlichting bieden. Want als er teveel spanningen zich in je lijf ophopen kan dit gevolgen hebben voor je ademhaling. Er kan verkrampte ademhaling ontstaan waardoor je niet de juiste dosis zuurstof binnenkrijgt die je nodig hebt.

Door het stimuleren van je nervus vagus kan je ervaren of je ademhaling makkelijker gaat. Er zijn mensen die baat hebben bij de stimulatie. Naast dat het kan zorgen voor een betere ademhaling, kan het ook tot gevolg hebben dat je minder medicatie hoeft te gebruiken.

Ik help je graag verder

Heb je vragen over mijn behandelingen? Neem contact met mij op. Het liefst via Whatsapp , maar bellen of mailen mag uiteraard ook.