Meer over

ADHD/ADD

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder)

Er zijn allerlei kenmerken die bij ADHD horen. Dat je druk bent bijvoorbeeld, maar ook dat je niet altijd goed oplet. Je kunt snel afgeleid zijn en het lastig vinden om naar anderen te luisteren. Er zijn 3 soorten ADHD, met elk hun eigen kenmerken:

1. ADHD-I (Inattentive): je hebt vooral moeite om je aandacht bij dingen te houden. Je zit vaak in je eigen wereld, voor anderen lijkt het alsof je aan het dagdromen bent. Dit heette vroeger ADD, Attention Deficit Disorder.

2. ADHD-H (Hyperactive/Impulsive):je bent erg druk, je beweegt veel en kunt moeilijk stilzitten. Ook doe en zeg je vaak dingen zonder er eerst over na te denken.

3. ADHD-C (Combined): je hebt kenmerken van allebei de andere soorten. Je bent dus druk én je hebt moeite met aandacht. Deze vorm van ADHD komt het meest voor.

Bron: hersenstichting.nl

Wat stimulatie van de nervus vagus kan doen tegen ADHD en ADD

Bij ADHD en ADD is er sprake van een disbalans in een lichaam. Stress en spanningen zorgen ervoor dat ADHD en ADD gerelateerde klachten verergerd worden. Door de nervus vagus te stimuleren activeer je bepaalde processen in je lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat je een blijvend beter contact ervaart met je lichaam én geest. Het kan je helpen weer meer controle te krijgen over jezelf. En over je leven.

Ik help je graag verder

Heb je vragen over wat mijn behandelingen voor jou kunnen doen?. Neem dan vooral contact met mij op en dan beantwoord ik je vragen. Makkelijkst en snelst is het sturen van een appje. Maar bellen of mailen kan uiteraard ook.