Waarom een

daith piercing?

Laat ons uitleggen hoe het kan helpen.

De Death piercing

Als eigenaar van een acupunctuurpraktijk hoor ik vaak over de voordelen van daith piercings. Veel van mijn cliënten zijn op zoek naar natuurlijke manieren om hun gezondheid te verbeteren, en daarom raad ik vaak de daith piercing aan. In dit artikel leggen we uit wat een daith piercing is, hoe het kan helpen, en hoe je het kunt laten zetten.

Wat is een daith piercing?
Een daith piercing is een piercing die door het kraakbeen van het oor gaat, net boven de gehoorgang. Het wordt meestal gedaan met een gebogen staafje of ringetje. Het is belangrijk om deze piercing te laten zetten door een ervaren piercer, omdat het kraakbeen van het oor een gevoelig gebied is en een verkeerde plaatsing kan leiden tot complicaties. Als acupuncturist raad ik ook aan om te zoeken naar een piercer die bekend is met acupressuurpunten, zodat deze kan worden gestimuleerd tijdens het zetten van de piercing.

Hoe kan daith piercing helpen?
Veel mensen geloven dat daith piercings kunnen helpen bij het verminderen van migraine en zelfs ADHD-symptomen. Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is, geloven veel van mijn cliënten dat hun symptomen zijn verminderd na het zetten van een daith piercing. Dit kan komen door het stimuleren van bepaalde drukpunten in het oor, die helpen bij het ontspannen en verminderen van stress.

Hoe kun je een daith piercing laten zetten?
Als je geïnteresseerd bent in het zetten van een daith piercing, is het belangrijk om een professionele piercer te vinden die ervaring heeft met deze specifieke piercing. Als acupuncturist raad ik ook aan om te zoeken naar een piercer die bekend is met acupressuurpunten, zodat deze kan worden gestimuleerd tijdens het zetten van de piercing. De piercer zal je adviseren over de beste maat en het type sieraad voor jouw oor en zal het gebied voorbereiden door het schoon te maken en te desinfecteren. Vervolgens zal de piercer de piercing voorzichtig door het kraakbeen van het oor heen prikken en het sieraad plaatsen.

Wat is de prijs van een daith piercing?
De prijs van een daith piercing varieert afhankelijk van de locatie en de piercer. Gemiddeld kost een daith piercing tussen de € 85 en € 120. Als acupuncturist geloof ik dat investeren in een ervaren piercer de moeite waard is, omdat het laten zetten van een piercing een delicate procedure is en je gezondheid belangrijk is.

Vragen over de daith piercing?

Als eigenaar van een acupunctuurpraktijk raad ik de daith piercing aan als een natuurlijke manier om te helpen bij migraine en stress. Als je overweegt om een daith piercing te laten zetten, raad ik je aan om contact op te nemen met een professionele piercer die bekend is met acupressuurpunten.

 

Heb je verder nog twijfels, vragen? Neem dan contact met mij op.